فن آوری نوین
جوزف هاوس، جو مینیچینو
جواد وحیدی، عارفه پورمجیدیان
شومیز
310
فن آوری نوین
جوزف هاوس، جو مینیچینو
جواد وحیدی، عارفه پورمجیدیان
شومیز
310
جوزف هاوس، جو مینیچینو
جواد وحیدی، عارفه پورمجیدیان
شومیز
310
1402
200
1
کتاب آموزش بینایی رایانه OpenCV4 با پایتون 3 نوشتهی جوزف هاوس و جو مینیچینو، میکوشد مفهوم مدرن بینایی کامپیوتری را تشریح کند و نحوهی کدنویسی و اجرای آن با کتابخانهی اوپن سی وی در زبان برنامهنویسی پایتون را بیاموزد. این راهنما به شما نشان میدهد که چطور میتوان از ابزارها و تکنیکهای این کتابخانه کمک گرفت و عملیاتهایی همچون پردازش تصاویر، تشخیص و شناسایی چهره، بازیابی و جستجوی تصاویر، و ردیابی اشیاء را انجام داد.
یکی از فناوریهای مدرنی که امروزه بهکرات با آن مواجهیم یا دربارهی آن میشنویم، دوربینهای تشخیص چهره است. نسخههای سادهی این فناوری بر روی اکثر گوشیهای همراه هوشمند و دوربینهای عکاسی دیجیتالی وجود دارد؛ جایی که سیستم این گوشیها یا دوربینها میتواند چهرهی انسانهای درون قاب را پیدا کند و آنها را از محیط متمایز نماید، بر روی آن فیلتر بگذارد یا عمق تصاویر را محاسبه کند. اما این تکنولوژی بهمراتب پیچیدهتر است و کاربردهای گستردهتری دارد. در این سیستم که به بینایی کامپیوتری معروف شده، کامپیوتر مرکزی تصاویر دوربینهای مخصوص را دریافت و شروع به تجزیهوتحلیل آنها میکند. رایانه بر مبنای کدهای نوشتهشده و دستوراتش، میتواند اشیاء را در محیط ردیابی کند، در میان جمع جستجو نماید و چهرههای مختلف را تشخیص دهد و حتی هویت آنها را شناسایی کند. دوربینهای شهری، دوربینهای امنیتی، یا رباتهای پیشرفته از همین تکنولوژی بهره میبرند. برای نوشتن برنامهی بینایی رایانهای، معمولاً از یک کتابخانهی بسیار قدرتمند و کاربردی استفاده میشود که اوپن سی وی نام دارد. این کتابخانه با امکانات زیادش، تا حد زیادی فرآیند کدنویسی را تسهیل کرده است. کتاب آموزش بینایی رایانه OpenCV4 با پایتون 3 (Learning OpenCV 4 Computer Vision with Python 3) نوشتهی جوزف هاوس (Joseph Howse) و جو مینیچینو (Joe Minichino) بر همین موضوع متمرکز شده و تلاش کرده شیوهی اجرای این کتابخانه در زبان برنامهنویسی پایتون را آموزش دهد. این کتاب راهنما ابتدا نحوهی نصب و راهاندازی اوپن سی وی در سیستمعاملهای مختلف را نشان میدهد و پسازآن به مخاطب یاد میدهد که چطور میتوان با کمک ابزارها و تکنیکهای آن، تصاویر دوربینها را آنالیز کرد.
کتابخانهی اوپن سی وی اولین بار در سال 1999 توسط شرکت اینتل ابداع شد. کاربرد اولیهی آن صرفاً برای مدلسازی زمان واقعی و دیوارهای نمایش سهبعدی بود. از سال 2006 این کتابخانه به شکل عمومی عرضه شد و در دسترس کاربران قرار گرفت. از آن زمان تاکنون، که نسخهی 4 آن منتشر شده، این ابزار بسیار پیشرفتهتر و تکاملیافتهتر شده. حالا از آن برای واقعیت افزوده، درک و ردیابی حرکات، تشخیص صورت، و تعامل انسان و رایانه استفاده میشود. این تکنولوژی اساساً چند پلتفرمی است و میتوان بر روی انواع سیستمعاملها آنها را اجرا کرد. همینطور با بسیاری از زبانهای برنامهنویسی سازگار است و میتواند بر روی آنها نصب شود. جوزف هاوس و جو مینیچینو در کتاب آموزش بینایی رایانه OpenCV4 با پایتون 3، زبان پایتون را انتخاب کردهاند و کدنویسی با آن را میآموزند. نویسندگان در کتاب حاضر کوشیدهاند پیادهسازی عملیاتهایی همچون پردازش تصاویر، تشخیص و شناسایی چهره، بازیابی و جستجوی تصاویر، و ردیابی اشیاء را با این کتابخانه آموزش دهند. در ادامه در مورد مدل دوربینهایی که برای این فرآیند نیاز هست هم صحبت میکنند. بخش پایانی نیز به شبکهی عصبی اختصاص دارد و اجرای آن با اوپن سی وی موردبحث قرار میگیرد.
این کتاب به مهندسان کامپیوتر، برنامهنویسها و همهی کسانی که به مفهوم بینایی کامپیوتری علاقه دارند، توصیه میشود.