فن آوری نوین
علی وفائی مقدم، فرزام فرزان
شومیز
153
فن آوری نوین
علی وفائی مقدم، فرزام فرزان
شومیز
153
علی وفائی مقدم، فرزام فرزان
شومیز
33500 تومان
978-622-7393-93-4
978-622-7393-93-4
153
۱۴۰۱
200
2
سلامت جسم و روانِ جامعه یکی از ابعاد مهم رشد اجتماعی و اقتصادی کشورهاست. فعالیتهای ورزشی عامل اصلی رسیدن به این ساختار سالم اجتماعی هستند که در کتاب ورزش همگانی نوشتهی علی وفائی مقدم و فرزام فرزان بهدقت به آن پرداخته شده و راهبردها و سیاستگذاریهای توسعهی مشارکت مردمی در فعالیتهای بدنی سنجیده و عنوان شده است.
مشارکت مردمی در ورزش همگانی در دنیای ماشینی و صنعتیِ امروز، از اهداف اصلی سیاستگذاری دولتهاست که توسعهی آن نیاز به مطالعهی تطبیقی سیاستگذاریهای ورزش همگانی در سطح بینالمللی و مرور سیستماتیک تحقیقات ورزش همگانی دارد. علی وفائیمقدم و فرزام فرزان کتاب ورزش همگانی را درجهت توسعهی نظری و ساختاری سیاستهای ورزش همگانی در ایران نگاشتهاند.
ورزش نهتنها بر سلامت محیط و جامعه اثرگذار است، بلکه فواید اقتصادی فراوانی نیز برای کشور به دنبال دارد. سهم صنعتِ ورزش در تجارت جهانی 2.5 درصد محاسبه شده است. در کشورهای توسعهیافته با مشکلات اقتصادی کمتر، درصد بیشتری از مردم در ورزشهای همگانی مشارکت دارند؛ حالآنکه این تعداد در کشورهای درحال توسعه بسیار کمتر است. باتوجه به اینکه در سراسر جهان نیاز به مشارکت افراد بیشتری در فعالیتهای ورزشی حس میشود، کتاب ورزش همگانی مطالب مهمی درباب اهمیت و اهداف ورزش همگانی، طبقهبندی ورزش همگانی و تاریخچهی ورزشهای همگانی در ایران و جهان ارائه میدهد.
ورزش همگانی شکلی از فعالیت جسمانی است که علاوهبر سلامت بدن و روان، روابط اجتماعی را نیز شکل میدهد. ورزش همگانی با نام ورزش تفریحی نیز شناخته میشود که فعالیتهای حرکتی کمهزینه و ساده و قابلدسترس برای همه را در بر میگیرد. ورزش همگانی اهداف مختلفی را دنبال میکند که مسئلهی بهداشت و تندرستی یکی از آنان است. از دیگر اهداف آن میتوان به هدفهای روانی و اجتماعی، پرورشی و اخلاقی و هدفهای حرکتی و مهارتی اشاره کرد. ورزش همگانی در پنج طبقهبندی میگنجد که عبارتاند از ورزش باشگاهی، ورزش غیررسمی، ورزش برونبخشی، ورزش درونبخشی و ورزش آموزشی که توضیح هرکدام را در کتاب ورزش همگانی خواهیم خواند. علی وفائیمقدم و فرزام فرزان همچنین به موانع و انگیزههای ورزش همگانی در فصل یک میپردازند.
در ادامه برای اجراسازی مواردی که عنوان شد، نیاز به سیاستگذاریهایی است که به آسیبشناسی و توسعهی ورزش همگانی در کشور کمک کند. این راهبردها را در فصل دومِ کتاب شاهد خواهیم بود. سپس در فصل سه مطالعهای تطبیقی بر روشهای سیاستهای ورزش همگانی صورت میگیرد که کشورهای نروژ، سوئد، هلند، دانمارک، استرالیا، ترکیه و فرانسه اتخاذ کردهاند. علی وفائیمقدم و فرزام فرزان در فصل چهارم کتاب، اصطلاحات بینالمللی ورزش همگانی را شرح میدهند. فصل پنجم کتاب نیز به مرور تحقیقات و مقالات مربوط به حوزههای ورزش همگانی اختصاص دارد.
کتاب ورزش همگانی توسط انتشارات فنآوری نوین به چاپ رسیده است.
مطالعهی این کتاب، ازآنجاکه به رشد سلامت اجتماعی کمک میکند، برای مسئولان و سیاستگذارانِ ورزشی و هر شهروندی که دغدغههای ورزش همگانی و بهبود سلامت جسمانی جامعه را دارد ضروری است.