فن آوری نوین
دیوید آ. گوستافسون
سیامک وطنی
شومیز
274
فن آوری نوین
دیوید آ. گوستافسون
سیامک وطنی
شومیز
274
دیوید آ. گوستافسون
سیامک وطنی
شومیز
274
1400
200
1
کتاب نظریه و مسائل مهندسی نرم افزار تألیف دیوید آ. گوستافسون، مباحث کلی و اساسی این رشته را مطرح و تکنیکها و تئوریهای آن را گامبهگام شرح میدهد. این کتاب آموزشی و کاربردی تلاش میکند با ارائهی دهها مثال و تمرین حلشده، مفاهیم کلیدی در رشتهی نرمافزار را برای خواننده یادآوری و مرور کند.
با فراگیر شدن کامپیوتر در زندگی روزمره و دیجیتالی شدن بسیاری از مناسبات و خدمات، رشتهی مهندسی نرمافزار اهمیت زیادی پیدا کرده. با وجود اینکه مدت زیادی از شکلگیری این رشته نگذشته، اما وظایف و فعالیتهای مهندسین نرمافزار به نسبت گذشته بسیار گستردهتر و پیچیدهتر شده است. امروزه در هر سازمان و شرکتی به وجود این مهندسی نیاز است و بدون آن امکان فعالیت یا ادامه دادنش به سختی میسر خواهد بود. در ایران هم این رشته جزو رشتههای محبوب و کاربردی است و هر ساله به تعداد متخصصین آن افزوده میشود.
کتاب نظریه و مسائل مهندسی نرمافزار (Schaum's Outline of Software Engineering) تألیف دیوید آ. گوستافسون (David Gustafson) سعی دارد مفاهیم و تئوریهای اصلی و بهروز این رشته را تشریح کند. کتاب حالتی فشرده و مروری دارد و به شیوهای نگاشته شده که بتوان خیلی سریع مطالبش را یادآوری کرد و با این وجود تمام مطالب و مباحث مهم این مهندسی در آن گنجانده شده است. از جمله سرفصلهایی که در این کتاب آموزش داده شده، میتوان به این موارد اشاره کرد:
«چرخهی عمر نرمافزار، فرآیند نرمافزار و سایر مدلها، مدیریت و برنامهریزی پروژههای نرمافزاری، معیارهای سنجش، تجزیه و تحلیل ریسک و مدیریت آن، تضمین کیفیت نرمافزار و نیازمندیهای آن، طراحی و تست نرمافزارها، توسعه و تست و معیارهای سنجش شیگرا و نمادهای رسمی.»
کتاب نظریه و مسائل مهندسی نرمافزار سعی کرده تکنیک و نظریات واقعی را توضیح دهد و بر همین اساس مثالهای زیادی دارد تا مباحث برای خواننده قابلِدرکتر شود. کتاب دیوید آ. گوستافسون به خاطر سهل خوان و کوتاه بودن مطالبش و همینطور تمارین متعددی که دارد برای دانشجویان و داوطلبین کنکور گزینهی مناسبی است. آنها میتوانند به جای خواندن چندین منبع، با صرفهجویی در زمان و هزینه همین کتاب را مطالعه کنند.
این کتاب به دانشجویان و داوطلبین کنکور رشتهی مهندسی نرمافزار توصیه میشود.
اگرچه ممکن است کلمه مدیر بسیاری از ما را به یاد شخصیت طنزگونه مدیر در سری داستانهای طنزگونه و مصور Dilbert بیندازد ولی مدیریت بسیار حائز اهمیت است. مدیریت پروژه نرمافزاری برای انجام توسعه نرمافزار وظایف مهمی نظیر برنامهریزی، هدایت، ایجاد انگیزه و هماهنگی گروهی از متخصصان را بر عهده دارد. بهطور کلی مدیریت پروژه نرمافزاری از بسیاری از مفاهیم مدیریت استفاده میکند، اما دغدغههای منحصربهفرد توسعه نرمافزار را نیز دارد یکی از این دغدغهها دیدهشدن پروژه است. عدم مشاهده محصول نرمافزاری در طول توسعه نرمافزار مدیریت آن را دشوار میکند.
در بسیاری از زمینههای دیگر مشاهده پیشرفت یا عدم پیشرفت آسان است. بسیاری از پروژههای نرمافزاری با 90 درصد پیشرفت متوقف میشوند. از هر برنامهنویسی بپرسید که آیا آن اشکالی که پیدا کرده آخرین باگ در نرمافزار است یا خیر. تقریباً پاسخ همیشه مثبت است هدف بسیاری از تکنیکها در مدیریت نرمافزار غلبه بر این ویژگی عدم دیده شدن میباشد. رویکردهای مدیریت یک مسئله اساسی در مدیریت پروژه نرمافزاری این است که آیا فرآیند یا پروژه در حال مدیریت یک ویژگی اساسی است و یا خیر. در مدیریت فرآیندگرا بر مدیریت وظایف کوچک در چرخه عمر نرمافزار تأکید میشود در مدیریت پروژه موفقیت گروه در پروژه مورد تأکید است؛ این دو رویکرد منجر به تفاوتهای مهمی در دیدگاه میشوند. در یک رویکرد مدیریت فرآیند اگر گروه از چرخه عمر نرمافزار توصیهشده پیروی نکنند یک مشکل بزرگ خواهند شد در رویکرد مدیریت پروژه موفقیت یا شکست مستقیماً به گروه نسبت داده میشود.